Juurespyttipannu makkaralla
Annosmäärä
Annoksia: 4
Valmistusaika: 35 min
Ainekset:
- 2 porkkanaa
- 1 lanttu
- 1 palsternakkaa
- 2 perunaa
- 1 punasipuli
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 purjo
- 1 pkt (230-250g) makkaraa
- 3 dl liha- tai kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi:
- kanamunia
- lehtipersiljaa
Valmistusohje:
- Kuori kasvikset poislukien perunat. Pilko kasvikset suupalan kokoisiksi paloiksi ja hienonna kuorittu valkosipuli.
- Paloittele makkara noin 1 cm paloiksi.
- Lisää öljyä isolle, lämpimälle paistinpannulle.
- Lisää pannulle kaikki kasvikset sekä makkara ja paista kunnes ne saavat hieman väriä.
- Lisää mukaan liha- tai kasvisliemi 1 dl kerrallaan, kunnes neste on haihtunut ja juurekset kypsyvät (n. 20 min). Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile paistettujen kanamunien ja vihersalaatin kanssa ja koristele annokset lehtipersiljalla.
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pannulla paistetut ruoat




