Hae reseptiä

Perunablinit

Perunablinit
Annosmäärä
Ohje
  • 600 g soseutuvia perunoita kuorineen
  • 1.25 dl ruokakermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kpl munaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 kpl valkuaista
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua tilliä
  • pullomargariinia paistamiseen
Lisäksi
  • 100 g muikun-, siian- tai kirjolohenmätiä tai Cavi-Art -merilevävalmistetta
  • 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 kpl hienonnettu sipuli
  • mustapippuria
  • Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsiksi, valuta ja soseuta.
  • Lisää soseeseen kerma, vehnäjauhot, munat ja suola.
  • Vaahdota kaksi valkuaista ja kääntele vaahto perunaseokseen. Lisää joukkoon tilli.
  • Paista taikina ohukaispannulla kuohkeiksi blineiksi.
  • Tarjoa välittömästi mädin, smetanan, sipulihakkeluksen ja mustapippurin kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät