Perunablinit
Portioner
Ohje
- 600 g soseutuvia perunoita kuorineen
- 1.25 dl ruokakermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 kpl munaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 kpl valkuaista
- 0.5 dl tuoretta, hienonnettua tilliä
- pullomargariinia paistamiseen
- 100 g muikun-, siian- tai kirjolohenmätiä tai Cavi-Art -merilevävalmistetta
- 1 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 1 kpl hienonnettu sipuli
- mustapippuria
- Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsiksi, valuta ja soseuta.
- Lisää soseeseen kerma, vehnäjauhot, munat ja suola.
- Vaahdota kaksi valkuaista ja kääntele vaahto perunaseokseen. Lisää joukkoon tilli.
- Paista taikina ohukaispannulla kuohkeiksi blineiksi.
- Tarjoa välittömästi mädin, smetanan, sipulihakkeluksen ja mustapippurin kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Pannulla paistetut ruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Välipalat, pienet syötävät