Hae reseptiä

Keveästi lohta ja tomaattikastiketta

Keveästi lohta ja tomaattikastiketta
Annosmäärä
Ohje
  • 500 g lohifileetä
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kpl fenkoli (à 250g)
Kastike
  • 500 g tomaatteja
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.25 kpl tuoretta chilia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 1 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi nahkoineen. Poista ruodot pihdeillä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Paloittele fenkoli pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  • Valmista tomaattikastike: Lohko tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa pala chiliä hienoksi.
  • Kuumenna öljy paksupohjaiseen kattilaan tai pinnoitetulle pannulle. Lisää tomaattilohkot, valkosipuli ja chili. Hauduta sekoitellen. Lisää tomaattisosetta, sokeria, suolaa ja pippuria. Jätä kastike tekeytymään kannen alle miedolle lämmölle.
  • Kypsennä paloiteltua fenkolia höyrykattilassa viitisen minuuttia. Lisää höyryosaan fenkolin päälle lohipalat ja kypsennä, kunnes lohi juuri ja juuri kypsyy.
  • Mausta tomaattikastike lopuksi persiljalla ja basilikalla.
  • Tarjoa höyrytetty lohi ja fenkoli tomaattikastikkeen ja keitettyjen perunoiden ja esim. porkkanoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti