Keveästi lohta ja tomaattikastiketta
Portioner
Ohje
- 500 g lohifileetä
- sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kpl fenkoli (à 250g)
- 500 g tomaatteja
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.25 kpl tuoretta chilia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 1 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- Leikkaa lohifilee neljäksi annospalaksi nahkoineen. Poista ruodot pihdeillä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Paloittele fenkoli pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Valmista tomaattikastike: Lohko tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa pala chiliä hienoksi.
- Kuumenna öljy paksupohjaiseen kattilaan tai pinnoitetulle pannulle. Lisää tomaattilohkot, valkosipuli ja chili. Hauduta sekoitellen. Lisää tomaattisosetta, sokeria, suolaa ja pippuria. Jätä kastike tekeytymään kannen alle miedolle lämmölle.
- Kypsennä paloiteltua fenkolia höyrykattilassa viitisen minuuttia. Lisää höyryosaan fenkolin päälle lohipalat ja kypsennä, kunnes lohi juuri ja juuri kypsyy.
- Mausta tomaattikastike lopuksi persiljalla ja basilikalla.
- Tarjoa höyrytetty lohi ja fenkoli tomaattikastikkeen ja keitettyjen perunoiden ja esim. porkkanoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti