Kesän kasvispasta


Kepeät kasvikset sopivat myös raikkaaseen pastaan. Tee kastike vaihteeksi tuoreista tomaateista, ja viimeistele pasta kasvissattumilla ja täyteläisellä juustolla. Kypsennä kasvikset nopeasti ja jätä napakoiksi ja maistuviksi. Isommista ruokakaupoista löydät myös Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja, kotimaisia pastoja!

400 g pastaa

Tuoretomaattikastike
200 g kirsikkatomaatteja
1 dl kuohukermaa
1-2 punasipulia
½ chili
2 valkosipulinkynttä
öljyä, suolaa ja pippuria

Sattumiksi pastaan
200 g ruusukaalia
2 porkkanaa
1 isohko palsternakka
2 rkl hunajaa
3 rkl öljyä, ½ tl suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun
½ ruukkua basilikaa
100 g voimakkaan makuista juustoa raastettuna, esim. Emmental, Viinitarhurin juusto tai Jukolan cheddar

  • Valmistele sattumat: puolita ruusukaalit, kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka pienehköiksi kuutioiksi.
  • Sekoita keskenään öljy, hunaja, suola ja pippuri, ja sekoita sattumakasviksiin.
  • Paahda sattumia uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakaksi.
  • Valmista tuoretomaattikastike: puolita kirsikkatomaatit, kuori ja hienonna sipulit ja chili.
  • Kuullota tuoretomaattikastikkeen sipuleita kattilassa öljyssä, ja lisää sitten tomaatit, kuohukerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita tuoretomaattikastike kypsään pastaan kevyesti sekoittaen. Lisää joukkoon paahdetut kasvissattumat.
  • Viimeistele annokset juustoraasteella ja tuoreella basilikasilpulla.

Resepti: Heidi Siivonen

 

 

Kokkaa kesä lautaselle

Maistuisiko PastoriPiken kasviswokki tai grillattu kaalisalaatti? Poimi talteen kesän herkullisimmat reseptit!

 

 

 

 

Makua elämään oman maan pelloilta

Kotimaiset avomaan kasvikset ovat loistava tapa tuoda elämään makua, keveyttä ja hyvinvointia. Lue lisää…

 

 

 

HYVINVOINTIA SUOMESTA:

                             

 

Yhteistyökumppaneina: