Purjo-äyriäispasta
            Portioner
                
                
            
                            Ohje
                        - 5 salaatti-/kevätsipulia
 - 2 valkosipulinkynttä
 - 2 tomaattia
 - 1 rkl öljyä
 - 200 g pakastekatkarapuja
 - 2 rkl sitruunan mehua
 - suolaa
 - mustapippuria
 - tuoretta basilikaa
 - 2 rkl kapriksia
 - parmesaania
 
- 200 g tuorepastaa
 
- Leikkaa salaatti-/kevätsipulit tai purjo ohuiksi viipaleiksi. Purjoa käyttäessäsi halkaise ja pese purjo ja viipaloi puolikkaat purjot.
 - Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuutioi tomaatit.
 - Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulit. Lisää tomaattikuutiot, valutetut katkaravut, sitruunamehu, suola, pippuri ja kaprikset. Lämmitä nopeasti, älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty.
 - Tarkista maku ja ripottele lopuksi pinnalle hienonnettua tuoretta basilikaa. Sekoita rapukastike keitetyn tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti raastetun parmesaanin kanssa.
 
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Kastikkeet ja marinadit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sipulit




