Sök efter recept

Yrttinen lammaspata

Portioner
Ohje
  • 1 kg luutonta lampaanpaistia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 dl pannun huuhdelientä
  • 0.5 tuoretta chiliä
  • 6 kypsää tomaattia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • tuoretta persiljaa ja/tai oreganoa
  • Leikkaa paisti noin kolmen sentin annospaloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Kuori ja lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihapalat kolmessa erässä. Siirrä ruskistetut lihapalat pataan. Lisää lihapaloille pannun huuhdeliemi.
  • Kuumenna pannu uudelleen ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulit pannulla ja lisää juurespalatkin kuumentumaan. Siirrä ainekset pataan.
  • Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja lohko pataan. Hienonna joukkoon myös puolikas chiliä.
  • Lisää pataan valkoviini. Kuumenna kiehumispisteeseen. Jatka hauduttamalla pataa kansi suljettuna miedolla lämmöllä liedellä puolentoista tunnin ajan tai vastaavasti 175-asteisessa uunissa.
  • Tarkista maku ja lisää pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa ja/tai oreganoa.
  • Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi parsakaalia tai vihreitä papuja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti