Yrttinen lammaspata
Portioner
Ohje
- 1 kg luutonta lampaanpaistia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- pippuria
- 1 dl pannun huuhdelientä
- 0.5 tuoretta chiliä
- 6 kypsää tomaattia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- tuoretta persiljaa ja/tai oreganoa
- Leikkaa paisti noin kolmen sentin annospaloiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakat. Kuori ja lohko sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihapalat kolmessa erässä. Siirrä ruskistetut lihapalat pataan. Lisää lihapaloille pannun huuhdeliemi.
- Kuumenna pannu uudelleen ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulit pannulla ja lisää juurespalatkin kuumentumaan. Siirrä ainekset pataan.
- Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja lohko pataan. Hienonna joukkoon myös puolikas chiliä.
- Lisää pataan valkoviini. Kuumenna kiehumispisteeseen. Jatka hauduttamalla pataa kansi suljettuna miedolla lämmöllä liedellä puolentoista tunnin ajan tai vastaavasti 175-asteisessa uunissa.
- Tarkista maku ja lisää pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa ja/tai oreganoa.
- Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja esimerkiksi parsakaalia tai vihreitä papuja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti