Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit
Portioner
Ohje
- 4 pientä karitsan paahtopaistia (à 150g)
- 1 rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1.5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
- 3 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
- 1 tl valkosipulimurskaa
- 0.5 dl rypsiöljyä
- Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot tai rasvat.
- Mittaa yrttitahnan ainekset kapeapohjaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista lihoja sen verran, että pinnat saavat kauttaaltaan kauniin värin. Siirrä uunivuokaan rinnakkain. Mausta joka puolelta suolalla ja pippurilla.
- Levitä yrttitahna paistien pintaan. Kypsennä175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 – 55 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 10 minuuttia.
- Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
- Tarjoa esimerkiksi perunagratiinin, raikkaan salaatin ja minttuhyytelön kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Pannulla paistetut ruoat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti