Sök efter recept

Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit

Yrttikuorrutteiset karitsanpaahtopaistit
Portioner
Ohje
  • 4 pientä karitsan paahtopaistia (à 150g)
  • 1 rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Kastike
  • 1.5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 tl valkosipulimurskaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot tai rasvat.
  • Mittaa yrttitahnan ainekset kapeapohjaiseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista lihoja sen verran, että pinnat saavat kauttaaltaan kauniin värin. Siirrä uunivuokaan rinnakkain. Mausta joka puolelta suolalla ja pippurilla.
  • Levitä yrttitahna paistien pintaan. Kypsennä175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 50 – 55 astetta. Aikaa tähän kuluu noin 10 minuuttia.
  • Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
  • Tarjoa esimerkiksi perunagratiinin, raikkaan salaatin ja minttuhyytelön kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Pannulla paistetut ruoat, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti