Yrtti-juustopasta
Portioner
Ohje
- 400 g kierteistä, esim. ruispastaa
- 2 dl kasvislientä
- 100 g kevytsulatejuustoa
- 200 g raejuustoa
- ripaus chilijauhetta
- 0.25 tl suolaa
- 0.25 tl rouhittua mustapippuria
- 0.5 dl hienonnettua basilikaa
- 0.5 dl hienonnettua persiljaa
- 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl timjaminlehtiä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta ja pidä lämpimänä.
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, sekoita joukkoon sulatejuusto. Ota pois liedeltä. Lisää raejuusto, mausteet ja yrtit. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos pastan päälle, ja nostele pastaa esimerkiksi kahden lusikan avulla, jotta kastike levittyisi tasaisesti. Ripottele pinnalle hiukan tuoretta basilikaa ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti