Sök efter recept

Yrtti-juustopasta

Portioner
Ohje
  • 400 g kierteistä, esim. ruispastaa
  • 2 dl kasvislientä
  • 100 g kevytsulatejuustoa
  • 200 g raejuustoa
  • ripaus chilijauhetta
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl hienonnettua basilikaa
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0.5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta ja pidä lämpimänä.
  • Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, sekoita joukkoon sulatejuusto. Ota pois liedeltä. Lisää raejuusto, mausteet ja yrtit. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos pastan päälle, ja nostele pastaa esimerkiksi kahden lusikan avulla, jotta kastike levittyisi tasaisesti. Ripottele pinnalle hiukan tuoretta basilikaa ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti