Waldorfin salaatti
Portioner
Ohje
- 300 g juuriselleriä
- 150 g lehtiselleriä
- 2 hapanta omenaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 200 g viinirypäleitä
- 0.5 dl rouhittuja hassel- tai saksanpähkinöitä
- vihreää salaattia
- 2 dl kevytranskankermaa tai kevytmajoneesia
- 0.5 rkl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 2 tl sokeria
- suolaa
- Kuori juuriselleri ja leikkaa tikkumaisiksi suikaleiksi. Kiehauta sellerisuikaleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat tikkumaisiksi suikaleiksi ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet.. Yhdistä ainekset keskenään.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada salaattiseoksen joukkoon. Asettele salaatinlehdet laakealle vadille ja levitä päälle salaattiseos. Koristele muutamalla kokonaisella pähkinällä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet