Sök efter recept

Vihreä tomaatti-paprikahillo

Portioner
Ohje
  • 1.5 kg vihreitä tomaatteja
  • 2 punaista paprikaa
  • 3 dl väkiviinaetikkaa
  • 9 dl sokeria
  • 3 kokonaista kanelitankoa
  • 1 pala kuivattua inkivääriä
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • Keitä etikkaa, sokeria, kanelia, inkivääriä ja neilikoita hitaasti kannen alla 10 minuuttia. Poista liemestä mausteet.
  • Huuhtele tomaatit ja paprikat. Viipaloi ne. Lisää tomaatti- ja paprikaviipaleet liemeen ja keitä 10 minuuttia kannen alla.
  • Sekoita muutaman kerran, etteivät tomaatit pala pohjaan.
  • Kaada hillo kuumaan, puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi. Säilytä viileässä. Säilyke sopii lisäkkeeksi aasialaisille ruokalajeille sekä mausteeksi patoihin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Reseptistä saatua palautetta: ”Mielenkiintoinen. Tätä aion kokeilla lukuisien joukosta. Ehkä juuri nämä päätyvät tänä vuonna ystävien joululahjoiksi.”

Luokka:

Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät