Vihreä tomaatti-paprikahillo
Annosmäärä
Ohje
- 1.5 kg vihreitä tomaatteja
- 2 punaista paprikaa
- 3 dl väkiviinaetikkaa
- 9 dl sokeria
- 3 kokonaista kanelitankoa
- 1 pala kuivattua inkivääriä
- 1 tl kokonaisia neilikoita
- Keitä etikkaa, sokeria, kanelia, inkivääriä ja neilikoita hitaasti kannen alla 10 minuuttia. Poista liemestä mausteet.
- Huuhtele tomaatit ja paprikat. Viipaloi ne. Lisää tomaatti- ja paprikaviipaleet liemeen ja keitä 10 minuuttia kannen alla.
- Sekoita muutaman kerran, etteivät tomaatit pala pohjaan.
- Kaada hillo kuumaan, puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi. Säilytä viileässä. Säilyke sopii lisäkkeeksi aasialaisille ruokalajeille sekä mausteeksi patoihin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Reseptistä saatua palautetta: ”Mielenkiintoinen. Tätä aion kokeilla lukuisien joukosta. Ehkä juuri nämä päätyvät tänä vuonna ystävien joululahjoiksi.”
Luokka: