Sök efter recept

Vihreä papusalaatti

Portioner
Ohje
  • 400 g veteen säilöttyjä valkoisia papuja tai kikherneitä
  • 200 g pakastettuja vihreitä papuja tai tuoreita papuja
Marinadiin
  • 1 rkl (tuoretta, hienonnettua chiliä)
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl hunajaa
Lisäksi
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • 1 ruukku(a) tatsoita, mizunaa tai rucolaa
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 0.5 dl silputtua tuoretta basilikaa
  • Valuta säilykepavut liemestään ja kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita papuja, keitä puhdistettuja papuja väljässä vedessä 8 – 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Pilko jäähtyneet pavut.
  • Sekoita marinadin ainekset ja kääntele pavut marinadin sekaan.
  • Anna maustua noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaattipeti.
  • Suikaloi salaatti, rucola ja vuonankaali ja levitä tarjoiluvadin pohjalle.
  • Halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  • Levitä paprika- sekä sipulisuikaleet ja basilika salaattien päälle.
  • Kaada maustuneet pavut marinadeineen salaattipedille, sekoita halutessasi kevyesti nostellen ja tarjoa salaatti esimerkiksi patogin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Palkokasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti