Vihreä papusalaatti
Portioner
Ohje
- 400 g veteen säilöttyjä valkoisia papuja tai kikherneitä
- 200 g pakastettuja vihreitä papuja tai tuoreita papuja
- 1 rkl (tuoretta, hienonnettua chiliä)
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 2 rkl vettä
- 1 tl hunajaa
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 1 ruukku(a) tatsoita, mizunaa tai rucolaa
- 1 pieni punainen paprika
- 1 pieni punasipuli
- 0.5 dl silputtua tuoretta basilikaa
- Valuta säilykepavut liemestään ja kypsennä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita papuja, keitä puhdistettuja papuja väljässä vedessä 8 – 10 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Pilko jäähtyneet pavut.
- Sekoita marinadin ainekset ja kääntele pavut marinadin sekaan.
- Anna maustua noin 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa salaattipeti.
- Suikaloi salaatti, rucola ja vuonankaali ja levitä tarjoiluvadin pohjalle.
- Halkaise paprika, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä paprika- sekä sipulisuikaleet ja basilika salaattien päälle.
- Kaada maustuneet pavut marinadeineen salaattipedille, sekoita halutessasi kevyesti nostellen ja tarjoa salaatti esimerkiksi patogin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Palkokasvit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti