Vihannesvarras ja kasvislevite
Portioner
Ohje
- 1 kg kurkku, viipale (2-3 cm), tuore
- 1 kg tomaatti, lohko, tuore
- 0.9 kg sisarrussämpylälajitelma
- 0.6 kg maitorahka, vl
- 0.3 kg porkkana, raaste, tuore
- 0.03 kg pinaatti, hienonnettu, pakaste
- 0.1 kg appelsiinimehutiiviste
- 0.015 kg sokeri
- 0.007 kg suola
Leikkaa kurkku paksuiksi viipaleiksi (noin 2-3 cm) ja lohko tomaatit neljään osaan.
Paista pikkusämpylät pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Pujota vuoron perään kurkkuviipaleet, tomaattilohkot ja sämpylät varrastikkuun (kutakin 2 kpl). Kurkkuviipaleet kannattaa pujottaa varrastikkuun viipaleiden reunasta ja tomaattilohkot kuoresta, että ne pysyvät hyvin tikuissa.
Sekoita levitteen aineet keskenään ja tarjoa vihannesvartaiden kanssa dippikastikkeen tavoin.
Vinkki: Kasvislevitteen maitorahkan voi korvata myös tuorekevytjuuston ja maitorahkan seoksella.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Välipalat ja pienet syötävät, Vihanneshedelmät