Hae reseptiä

Vihannesvarras ja kasvislevite

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg kurkku, viipale (2-3 cm), tuore
  • 1 kg tomaatti, lohko, tuore
  • 0.9 kg sisarrussämpylälajitelma
  • 0.6 kg maitorahka, vl
  • 0.3 kg porkkana, raaste, tuore
  • 0.03 kg pinaatti, hienonnettu, pakaste
  • 0.1 kg appelsiinimehutiiviste
  • 0.015 kg sokeri
  • 0.007 kg suola

Leikkaa kurkku paksuiksi viipaleiksi (noin 2-3 cm) ja lohko tomaatit neljään osaan.
Paista pikkusämpylät pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Pujota vuoron perään kurkkuviipaleet, tomaattilohkot ja sämpylät varrastikkuun (kutakin 2 kpl). Kurkkuviipaleet kannattaa pujottaa varrastikkuun viipaleiden reunasta ja tomaattilohkot kuoresta, että ne pysyvät hyvin tikuissa.
Sekoita levitteen aineet keskenään ja tarjoa vihannesvartaiden kanssa dippikastikkeen tavoin.
Vinkki: Kasvislevitteen maitorahkan voi korvata myös tuorekevytjuuston ja maitorahkan seoksella.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaarinen ohjeet, Välipalat ja pienet syötävät, Vihanneshedelmät