Sök efter recept

Vihannesgratiini

Portioner
Ohje
  • 100 g palvikinkkua
  • 2 kpl pientä sipulia
  • 1 tl öljyä
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl pieni parsakaali
  • 3 kpl tomaattia
  • ripaus mustapippuria
  • tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
  • 100 g vähärasvaista juustoraastetta
  • Paloittele kinkku ja kuoritut sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja kinkkua hetken aikaa.
  • Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele parsakaali ja tomaatit.
  • Kuumenna vesi ja lisää kiehuvaan veteen porkkanat. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä pari minuuttia.
  • Levitä keitetyt vihannekset, tomaatti sekä sipuli-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan ja lisää mausteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Gratinoi 250-asteiseisessa uunissa 3 – 5 minuuttia.

Vinkki: Gratiiniin sopivat hyvin myös paprikat, kukka- ja ruusukaali sekä kesäkurpitsa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät