Vihannesgratiini
Portioner
Ohje
- 100 g palvikinkkua
- 2 kpl pientä sipulia
- 1 tl öljyä
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl pieni parsakaali
- 3 kpl tomaattia
- ripaus mustapippuria
- tuoretta timjamia ja/tai basilikaa
- 100 g vähärasvaista juustoraastetta
- Paloittele kinkku ja kuoritut sipulit. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulia ja kinkkua hetken aikaa.
- Huuhtele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele parsakaali ja tomaatit.
- Kuumenna vesi ja lisää kiehuvaan veteen porkkanat. Keitä viisi minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä pari minuuttia.
- Levitä keitetyt vihannekset, tomaatti sekä sipuli-kinkkuseos voideltuun uunivuokaan ja lisää mausteet. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Gratinoi 250-asteiseisessa uunissa 3 – 5 minuuttia.
Vinkki: Gratiiniin sopivat hyvin myös paprikat, kukka- ja ruusukaali sekä kesäkurpitsa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Lämpimät lisäkeruoat, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät