Sök efter recept

Varhaisperuna-kasvispannu

Varhaisperuna-kasvispannu
Portioner
Ohje
  • 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
  • 3 kesäsipulia
  • 250 g kukka- tai parsakaalia (tai vihreää parsaa)
  • 3 rkl pullomargariinia
  • 1 dl kana- tai kasvislientä (esim. fondista)
  • suolaa, mustapippuria
  • 1.5 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettu yrttiä, esim. minttua tai rakuunaa
  • Leikkaa perunat ja sipulit melko tukeviksi viipaleiksi.
  • Lohko kukka- tai parsakaali pieniksi nupuiksi ja paloittele kanta- ja varsiosat. Jos käytät parsaa, paloittele vihreä tankoparsa noin kolmen sentin paloiksi ja halkaise nämä pitkittäin.
  • Kuumenna öljy-voiseos tai pullomargariinia isolla paistinpannulla, vokkipannulla tai ulkona muurinpohjapannulla. Paista ensin perunaviipaleet niin, että sekoittelet mahdollisimman vähän, jotta perunaviipaleet saavat rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä perunat sivuun.
  • Paista kevyesti sipuliviipaleet ja parsapalat tai kaalinnuput. Yhdistä nämä perunoihin ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  • Lisää kana- tai kasvislientä ja anna ainesten kiehahtaa minuutin ajan.
  • Ripottele lopuksi ruokaan parmesaaniraastetta ja säästä osa raasteesta varovaisen sekoittamisen jälkeen ruoan pinnalle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti