Varhaisperuna-kasvispannu
Annosmäärä
Ohje
- 1 kg keitettyjä varhaisperunoita
- 3 kesäsipulia
- 250 g kukka- tai parsakaalia (tai vihreää parsaa)
- 3 rkl pullomargariinia
- 1 dl kana- tai kasvislientä (esim. fondista)
- suolaa, mustapippuria
- 1.5 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettu yrttiä, esim. minttua tai rakuunaa
- Leikkaa perunat ja sipulit melko tukeviksi viipaleiksi.
- Lohko kukka- tai parsakaali pieniksi nupuiksi ja paloittele kanta- ja varsiosat. Jos käytät parsaa, paloittele vihreä tankoparsa noin kolmen sentin paloiksi ja halkaise nämä pitkittäin.
- Kuumenna öljy-voiseos tai pullomargariinia isolla paistinpannulla, vokkipannulla tai ulkona muurinpohjapannulla. Paista ensin perunaviipaleet niin, että sekoittelet mahdollisimman vähän, jotta perunaviipaleet saavat rapeaa pintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä perunat sivuun.
- Paista kevyesti sipuliviipaleet ja parsapalat tai kaalinnuput. Yhdistä nämä perunoihin ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
- Lisää kana- tai kasvislientä ja anna ainesten kiehahtaa minuutin ajan.
- Ripottele lopuksi ruokaan parmesaaniraastetta ja säästä osa raasteesta varovaisen sekoittamisen jälkeen ruoan pinnalle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Pannulla paistetut ruoat, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti