Valkosipulikatkarapuja ja nuudeleita
Portioner
Ohje
- 125 g munanuudeleita
- 3 tl öljyä
- 500 g suikaloituja kasviksia (porkkanaa, sipulia, lanttua, paprikaa, kiinankaalia, kesäkurpitsaa, herkku- tai siitakesieniä, herneitä)
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g katkarapuja
- 2 rkl hakattua persiljaa
- Kuori ja suikaloi kasvikset. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 tl öljyä paistin- tai vokkipannulla. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, kovimmat ja pisimpään kypsyvät ensin ja muut vähitellen.
- Samalla kun kypsennät kasviksia pannulla, kuumenna vesi kattilassa ja kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta kypsät nuudelit ja sekoita vokattujen (jätä vähän raaoiksi) kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Siirrä nuudelit ja kasvikset tarjoiluastiaan ja pidä lämpimässä.
- Lisää tyhjälle pannulle 1 tl öljyä ja kuumenna. Sekoita joukkoon valkosipuliviipaleet, mutta varo ettei valkosipuli pala. Lisää valkosipuliöljyyn katkaravut ja kuumenna nopeasti.
- Lisää persilja ja kaada katkaravut nuudeli-kasvisseoksen joukkoon. Tarjoa heti.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Vihanneshedelmät