Hae reseptiä

Valkosipulikatkarapuja ja nuudeleita

Annosmäärä
Ohje
  • 125 g munanuudeleita
  • 3 tl öljyä
  • 500 g suikaloituja kasviksia (porkkanaa, sipulia, lanttua, paprikaa, kiinankaalia, kesäkurpitsaa, herkku- tai siitakesieniä, herneitä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g katkarapuja
  • 2 rkl hakattua persiljaa
  • Kuori ja suikaloi kasvikset. Viipaloi valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 tl öljyä paistin- tai vokkipannulla. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, kovimmat ja pisimpään kypsyvät ensin ja muut vähitellen.
  • Samalla kun kypsennät kasviksia pannulla, kuumenna vesi kattilassa ja kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta kypsät nuudelit ja sekoita vokattujen (jätä vähän raaoiksi) kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Siirrä nuudelit ja kasvikset tarjoiluastiaan ja pidä lämpimässä.
  • Lisää tyhjälle pannulle 1 tl öljyä ja kuumenna. Sekoita joukkoon valkosipuliviipaleet, mutta varo ettei valkosipuli pala. Lisää valkosipuliöljyyn katkaravut ja kuumenna nopeasti.
  • Lisää persilja ja kaada katkaravut nuudeli-kasvisseoksen joukkoon. Tarjoa heti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Sienet, Sipulit, Vihanneshedelmät