Sök efter recept

Vadelma-jogurttitorttu

Portioner
Taikina
  • 2 munaa
  • 0.5 dl vaaleaa mehua, esim. omenamehua kostutukseen
  • 1 dl fariinisokeria
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.75 dl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl inkivääriä
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl pullomargariinia
Täyte
  • 2 dl jogurttia (esim. bulgarialaista)
  • 0.5 dl sokeria
  • ripaus inkivääriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispautuvaa kermaa
  • 3 dl vadelmia
  • Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva.
  • Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan, johon kumottuna mielellään muodostuu syvennys (vuoan halkaisija 25 cm).
  • Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 15 – 20 minuuttia. Kostuta jäähtyneenä mehulla ja nosta torttu tarjoiluastiaan.
  • Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja vatkaa varovasti tasaiseksi. Kaada seos keskelle torttua, mahdolliseen syvennykseen. Koristele pinta vadelmilla ja anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat