Vadelma-jogurttitorttu
Portioner
Taikina
- 2 munaa
- 0.5 dl vaaleaa mehua, esim. omenamehua kostutukseen
- 1 dl fariinisokeria
- 0.5 dl perunajauhoja
- 0.75 dl vehnäjauhoja
- 0.25 tl inkivääriä
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl pullomargariinia
- 2 dl jogurttia (esim. bulgarialaista)
- 0.5 dl sokeria
- ripaus inkivääriä
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispautuvaa kermaa
- 3 dl vadelmia
- Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva.
- Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan, johon kumottuna mielellään muodostuu syvennys (vuoan halkaisija 25 cm).
- Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 15 – 20 minuuttia. Kostuta jäähtyneenä mehulla ja nosta torttu tarjoiluastiaan.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja vatkaa varovasti tasaiseksi. Kaada seos keskelle torttua, mahdolliseen syvennykseen. Koristele pinta vadelmilla ja anna maustua kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: