Uunisipulia ja yrttikastiketta
Portioner
Ohje
- 4 punasipulia
- karkeaa suolaa
- 2 dl ranskankermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 punaista chiliä hienonnettuna
- mustapippuria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 0.5 dl hienonnettua korianteria
- Tee karkeasta suolasta 1 – 2 cm:n suolapeti uunivuokaan.
- Kuori sipulit, ja leikkaa pohjaan tasainen pinta, jotta sipulit pysyvät pystyssä. Leikkaa sipuleihin riistiviillot. Asettele sipulit suolapedille. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Yrttikastiketta varten sekoita ainekset ja anna kastikkeen vetäytyä kylmässä. Tarjoa sipulit kylmän kastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti