Sök efter recept

Uudet perunat vihreässä kastikkeessa

Portioner
Ohje
  • 1 l keitettyjä uusia perunoita
  • tillinvarsia
  • 0.5 tl suolaa
Kastike
  • 1 nippu(a) varhaissipulia varsineen
  • 1 dl maitoa
  • 200 g sulatejuustoa
  • 0.5 dl hienonnettua tilliä
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • Keitä pienehköt perunat napakan kypsiksi tillillä ja suolalla maustetussa vedessä.
  • Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kannen alla.
  • Hienonna sipulit ja leikkaa sipulin varret ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulisilppua öljyssä miedolla lämmöllä hetki. Lisää sipulin varret ja anna niidenkin pehmentyä. Lisää maito ja sulatejuusto ja sekoita kunnes juusto on sulanut ja seos on tasaista. Mausta tillillä, valkopippurilla ja suolalla.
  • Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka maitoa.
  • Sekoita keitetyt uudet perunat viherkastikkeeseen. Voit tarjota halutessasi kastikkeen myös erikseen.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Yrtit, idut ja versot, pinaatti