Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka
Portioner
Ohje
- 700 g soseutuvaa perunaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 0.5 dl maitoa
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 400 g jauhelihaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- 3 rkl tomaattisosetta
- 2 vartta lehtiselleriä
- 0.5 dl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl worchestershire-kastiketta
- suolaa
- pippuria
- Kuori ja lohko perunat. Keitä niitä noin 10 minuuttia eli täysin kypsiksi, valuta ja soseuta. Lisää sitruunamehu ja maito sekä ripaus suolaa ja pippuria.
- Kuori ja hienonna sipulit. Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää sipulit ja kuumenna sekoitellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi ja tomaattisose.
- Kastikkeen hautuessa paloittele lehtiselleri ja hienonna persilja. Lisää ne jauhelihaseokseen, samoin worchestershire-kastike, suola ja pippuri. Hauduta ainekset kypsiksi ja tarkista maku.
- Siirrä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Nostele päälle perunasose kuohkeina nokareina.
- Kuorruta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat