Sök efter recept

Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka

Portioner
Ohje
  • 700 g soseutuvaa perunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 dl maitoa
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl worchestershire-kastiketta
  • suolaa
  • pippuria
  • Kuori ja lohko perunat. Keitä niitä noin 10 minuuttia eli täysin kypsiksi, valuta ja soseuta. Lisää sitruunamehu ja maito sekä ripaus suolaa ja pippuria.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää sipulit ja kuumenna sekoitellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi ja tomaattisose.
  • Kastikkeen hautuessa paloittele lehtiselleri ja hienonna persilja. Lisää ne jauhelihaseokseen, samoin worchestershire-kastike, suola ja pippuri. Hauduta ainekset kypsiksi ja tarkista maku.
  • Siirrä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Nostele päälle perunasose kuohkeina nokareina.
  • Kuorruta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat