Uuden sadon marjapiiras
Portioner
Taikina
- 6 munaa
- 6 dl sokeria
- 300 g sulatettua voita tai margariinia
- 2 dl ruisrouhejauhoja tai sämpyläjauhoja
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl appelsiinimehua
- 1 l tuoreita kauden marjoja
- 2 dl vaahdotettua, hunajalla maustettua kermavaahtoa
- 1 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää mehu ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille 45×35 cm, jossa on leivinpaperi.
- Ripottele pinnalle marjat ja paista 200-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia. Voit laittaa useammanlaisia marjoja ryhmittäin ja leikata erivärisiä paloja.
- Tarjoa sitruunamelissalla maustetun kermavaahdon kera.
- Piiras sopii jälkiruoaksi tai kahvin kera.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: