Hae reseptiä

Uuden sadon marjapiiras

Annosmäärä
Taikina
  • 6 munaa
  • 6 dl sokeria
  • 300 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl ruisrouhejauhoja tai sämpyläjauhoja
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl appelsiinimehua
Lisäksi
  • 1 l tuoreita kauden marjoja
  • 2 dl vaahdotettua, hunajalla maustettua kermavaahtoa
  • 1 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
  • Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää mehu ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina pellille 45×35 cm, jossa on leivinpaperi.
  • Ripottele pinnalle marjat ja paista 200-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia. Voit laittaa useammanlaisia marjoja ryhmittäin ja leikata erivärisiä paloja.
  • Tarjoa sitruunamelissalla maustetun kermavaahdon kera.
  • Piiras sopii jälkiruoaksi tai kahvin kera.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Marjat