Tsatsikitorttu
Portioner
Ohje
- 7 viipaletta ruisvuokaleipää (esim. Real)
- 2 kurkkua
- 0.5 tl suolaa
- 6 dl jogurttia (bulgarian, turkkilaista tai kreikkalaista)
- 6 liivatelehteä
- 2.5 dl fetajuustokuutioita
- 2 pulleaa valkosipulinkynttä
- 1 dl tilliä
- 1 dl ruohosipulia
- 0.5 dl basilikaa
- 0.5 dl minttua
- mustapippuria
- 2 tl sokeria
- 0.75 dl sitruunamehua
- 1 kurkku
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 dl mungpavun tai alfa-alfan ituja
- (tuoretta basilikaa)
- Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia. Poista leipäviipaleista reunat ja asettele leipäviipaleet kerrokseksi vuoan pohjalle. Leikkaa palat sopivaan muotoon niin, että voit koota pohjan palapelimäisesti tiiviiksi.
- Raasta kurkut lyhyeksi raasteeksi ja lisää raasteeseen suolaa. Valuta raaste siivilässä painellen, jotta saat ylimääräisen nesteen irtoamaan.
- Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, puserra liivatteista vesi ja liota liivatteet mehuun koko ajan sekoittaen.
- Yhdistä täytteen ainekset, kääntele joukkoon lopuksi sitruunamehu-liivateseos ja kaada täyte ruisleipäpohjan päälle.
- Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna tortun hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään.
- Leikkaa kurkku viipaleiksi ja asettele tsatsikitortun pinnalle yhdessä oliivien ja itujen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti