Tomaattisalsa
Portioner
Ohje
- 6 tomaattia
- 1 punainen paprika
- 4 rkl öljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tuoretta oreganoa
- suolaa
- mustapippuria
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja poista siemenet. Pilko hedelmäliha. Pese paprika, poista siemenkota ja pilko hedelmäliha. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kasvikset. Lisää öljy, sitruunamehu ja hienonnettu oregano. Sekoita hyvin.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja anna makujen tasaantua huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
- Tarjoa paahdetun leivän päällä tai liharuokien lisäkkeenä. Suurenna annos, jos käytät salsaa pastan kastikkeena.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Salsat, tahnat ja vastaavat, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät