Tomaatti-piparjuurikastike
Portioner
Ohje
- 5 tomaattia
- 1 pieni (salotti)sipuli
- 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 2 tl hienoksi raastettua piparjuurta
- Tee tomaatteihin ristiviillot ja käytä niitä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit läviköllä vedestä ja irrota kuoret.
- Soseuta kuoritut tomaatit sauvasekoittimella.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna kattilassa nokare rasvaa, lisää sipuli ja kuullota. Lisää tomaatit, sitruunamehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeria. Keitä seosta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
- Jäähdytä kastike ja mausta vasta lopuksi raastetulla piparjuurella.
- Voit tarjota kastikkeen haaleana tai kylmänä kalan, lihan ja kasvisten kastikkeena.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät