Sök efter recept

Tomaatti-piparjuurikastike

Portioner
Ohje
  • 5 tomaattia
  • 1 pieni (salotti)sipuli
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl hienoksi raastettua piparjuurta
  • Tee tomaatteihin ristiviillot ja käytä niitä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit läviköllä vedestä ja irrota kuoret.
  • Soseuta kuoritut tomaatit sauvasekoittimella.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna kattilassa nokare rasvaa, lisää sipuli ja kuullota. Lisää tomaatit, sitruunamehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä sokeria. Keitä seosta muutaman minuutin ajan sekoitellen.
  • Jäähdytä kastike ja mausta vasta lopuksi raastetulla piparjuurella.
  • Voit tarjota kastikkeen haaleana tai kylmänä kalan, lihan ja kasvisten kastikkeena.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät