Tomaatti-pinaattipiirakka
Portioner
Taikina
- 75 g margariinia
- 1 dl soseutettua perunaa
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 rkl vettä
- 500 g tuoretta pinaattia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 purjoa
- 4 tomaattia
- 1 dl maitoa
- 2 dl kevytkermaviiliä
- 2 munaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl tuoretta rakuunaa
- mustapippuria
- 3 dl juustoraastetta
- Nypi margariini, keitetty ja soseutettu peruna sekä jauhot keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan, myös reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Jos käytät täytteessä tuoretta pinaattia, keitä pinaattia ensin suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.
- Paista hienonnettu purjo nopeasti pannulla vähässä öljyssä. Lisää pinaatti purjon joukkoon ja haihduta neste.
- Ripota esipaistetun pohjan päälle ensin vähän juustoraastetta, sitten pinaatti-purjoseos ja päälle tomaattiviipaleet. Sekoita maito, kermaviili, munat ja mausteet keskenään ja kaada paistoksen päälle.
- Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti