Sök efter recept

Tomaatti-pinaattipiirakka

Portioner
Taikina
  • 75 g margariinia
  • 1 dl soseutettua perunaa
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl vettä
Täyte
  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 purjoa
  • 4 tomaattia
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl kevytkermaviiliä
  • 2 munaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa
  • mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  • Nypi margariini, keitetty ja soseutettu peruna sekä jauhot keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Levitä taikina halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan, myös reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Jos käytät täytteessä tuoretta pinaattia, keitä pinaattia ensin suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta hyvin.
  • Paista hienonnettu purjo nopeasti pannulla vähässä öljyssä. Lisää pinaatti purjon joukkoon ja haihduta neste.
  • Ripota esipaistetun pohjan päälle ensin vähän juustoraastetta, sitten pinaatti-purjoseos ja päälle tomaattiviipaleet. Sekoita maito, kermaviili, munat ja mausteet keskenään ja kaada paistoksen päälle.
  • Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti