Tomaatti-parsavuoka
Portioner
Ohje
- 1 kg vihreää parsaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 8 tomaattia
- 1 nippu(a) basilikaa
- 0.5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 200 g mozzarellajuustoa
- Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat.
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljytilkassa pannulla. Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
- Lisää hienonnettu basilika ja muut mausteet. Asettele valutetut parsat uunivuokaan, Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa uunissa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.
Vinkki:
Voit vaihtaa parsat kahteen kesäkurpitsaan. Halkaise huuhdellut kurpitsat pituussuunnassa, koverra lusikalla pois pehmeä sisus ja leikkaa pitkiksi, parsan oloisiksi suikaleiksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Raparperi, parsa, yms, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät