Hae reseptiä

Tomaatti-parsavuoka

Tomaatti-parsavuoka
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kg vihreää parsaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 8 tomaattia
  • 1 nippu(a) basilikaa
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g mozzarellajuustoa
  • Huuhtele tuoreet parsat. Leikkaa pois kova tyviosa. Kuori kuorimaveitsellä alin kolmannes parsan tyvestä. Laita parsat laakeaan kattilaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä ilman kantta viisi minuuttia. Valuta parsat.
  • Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljytilkassa pannulla. Kalttaa tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää sipulien joukkoon ja hauduta hetken aikaa ilman kantta, jotta enin neste haihtuu.
  • Lisää hienonnettu basilika ja muut mausteet. Asettele valutetut parsat uunivuokaan, Kaada päälle tomaattikastike ja peitä juustoviipaleilla. Kypsennä vuokaa uunissa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki:
Voit vaihtaa parsat kahteen kesäkurpitsaan. Halkaise huuhdellut kurpitsat pituussuunnassa, koverra lusikalla pois pehmeä sisus ja leikkaa pitkiksi, parsan oloisiksi suikaleiksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Raparperi, parsa, yms, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät