Tomaatti-broilerihöystö
Portioner
Ohje
- 2 kpl porkkanaa
- 300 g marinoimattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
- 1 kpl iso sipuli
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 2 tl öljyä
- 1 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.25 tl rouhittua pippuria
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl vettä
- 4 kpl tomaattia
- 0.5 tl sokeria
- hienonnettua tuoretta rakuunaa
- Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ja varsiselleri suikaleiksi.
- Kuumenna öljy paistokasarin pohjalla ja paista broilerisuikaleet kevyesti.
- Lisää kasvissuikaleet ja kuullota niitä broilerien seassa hetki. Älä ruskista.
- Lisää mausteet, sekoita ja kaada kasariin hiukan vettä.
- Hauduta aineksia kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
- Kuutioi tomaatit ja kaada ne kasariin muiden ainesten sekaan.
- Ripottele pinnalle hiukan sokeria ja sekoita ainekset nostellen.
- Kuumenna höystöä vain sen verran, että tomaatit kuumenevat.
- Ripottele pinnalle rakuunaa ja tarjoa heti esimerkiksi keitetyn kaura-riisin, vihreän nauhapastan tai ohran kanssa.
Vinkki:
Tomaattihöystö ilman broileria sopii hyvin pihvin tai grillatun broilerin kastikkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Broileri ja kalkkuna, Höystöt ja curryt, Juurekset, Pata- ja vokkiruoat, risotot