Hae reseptiä

Tomaatti-broilerihöystö

Tomaatti-broilerihöystö
Annosmäärä
Ohje
  • 2 kpl porkkanaa
  • 300 g marinoimattomia broileri- tai kalkkunasuikaleita
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.25 tl rouhittua pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 4 kpl tomaattia
  • 0.5 tl sokeria
  • hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • Kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa ne ja varsiselleri suikaleiksi.
  • Kuumenna öljy paistokasarin pohjalla ja paista broilerisuikaleet kevyesti.
  • Lisää kasvissuikaleet ja kuullota niitä broilerien seassa hetki. Älä ruskista.
  • Lisää mausteet, sekoita ja kaada kasariin hiukan vettä.
  • Hauduta aineksia kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Kuutioi tomaatit ja kaada ne kasariin muiden ainesten sekaan.
  • Ripottele pinnalle hiukan sokeria ja sekoita ainekset nostellen.
  • Kuumenna höystöä vain sen verran, että tomaatit kuumenevat.
  • Ripottele pinnalle rakuunaa ja tarjoa heti esimerkiksi keitetyn kaura-riisin, vihreän nauhapastan tai ohran kanssa.

Vinkki:
Tomaattihöystö ilman broileria sopii hyvin pihvin tai grillatun broilerin kastikkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Broileri ja kalkkuna, Höystöt ja curryt, Juurekset, Pata- ja vokkiruoat, risotot