Timjaminen tonnikala-juuresvuoka
Portioner
Ohje
- 2 prk (á 185g) tonnikalapaloja öljyssä
- 6 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli
- 0.5 keskikokoisesta lantusta
- 0.5 juuriselleri
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl tuoretta hienonnettua timjamia ja oreganoa
- 0.5 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria myllystä
- 3 dl vahvaa kana- tai kalalientä
- Kuori ja pilko peruna kasvikset kookkaiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ainekset pannulla öljyssä.
- Siirrä kasvis-perunaseos korkealaitaiseen uunivuokaan, lisää tonnikalapalat, toisen tonnikalapurkin öljy, sitruunankuori ja -mehu, yrtit ja mausteet.
- Lisää kana- tai kalalientä niin, että liemi peittää reilusti vuoan pohjan.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti