Hae reseptiä

Timjaminen tonnikala-juuresvuoka

Annosmäärä
Ohje
  • 2 prk (á 185g) tonnikalapaloja öljyssä
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 0.5 keskikokoisesta lantusta
  • 0.5 juuriselleri
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl tuoretta hienonnettua timjamia ja oreganoa
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria myllystä
  • 3 dl vahvaa kana- tai kalalientä
  • Kuori ja pilko peruna kasvikset kookkaiksi paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ainekset pannulla öljyssä.
  • Siirrä kasvis-perunaseos korkealaitaiseen uunivuokaan, lisää tonnikalapalat, toisen tonnikalapurkin öljy, sitruunankuori ja -mehu, yrtit ja mausteet.
  • Lisää kana- tai kalalientä niin, että liemi peittää reilusti vuoan pohjan.
  • Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti