Täytetyt paprikat
Portioner
Ohje
- 4 paprikaa
- 2 sipulia
- 2 naurista tai porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 400 g tuoreita sieniä (herkkusieniä, siitakkeita, osterivinokkaita)
- 0.5 mausteparikaa tai chilikastiketta maun mukaan
- 2 tl öljyä paistamiseen
- 2 dl tuoreita herneitä
- 100 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia
- 0.5 tl rouhittua pippuria
- (suolaa)
- (pinnalle juustoraastetta)
- Halkaise huuhdellut paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Kanta voi jäädä paikoilleen. Nosta paprikanpuolikkaat uunivuokaan.
- Hienonna sipulit. Kuori nauriit ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paloittele sienet pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuoreen maustepaprikan puolikas.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
- Lisää naurisraaste sekä sellerit ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
- Kumoa kasvisten sekaan sienet ja jatka jälleen paistamista, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä.
- Sekoita kasvisten joukkoon maustepaprika, herneet ja sulatejuusto.
- Kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta yrteillä ja pippurilla.
- Jaa kasvisseos paprikanpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle halutessasi hiukan juustoraastetta.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 – 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja pinnalla oleva juusto sulanut.
Vinkki:
Voit käyttää täytteeseen sulatejuuston sijaan raejuustoa tai murusteltua fetaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät