Hae reseptiä

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat
Annosmäärä
Ohje
  • 4 paprikaa
  • 2 sipulia
  • 2 naurista tai porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 400 g tuoreita sieniä (herkkusieniä, siitakkeita, osterivinokkaita)
  • 0.5 mausteparikaa tai chilikastiketta maun mukaan
  • 2 tl öljyä paistamiseen
  • 2 dl tuoreita herneitä
  • 100 g tuorejuustoa tai sulatejuustoa
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta timjamia
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • (suolaa)
  • (pinnalle juustoraastetta)
  • Halkaise huuhdellut paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Kanta voi jäädä paikoilleen. Nosta paprikanpuolikkaat uunivuokaan.
  • Hienonna sipulit. Kuori nauriit ja raasta karkeaksi raasteeksi. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paloittele sienet pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuoreen maustepaprikan puolikas.
  • Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
  • Lisää naurisraaste sekä sellerit ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
  • Kumoa kasvisten sekaan sienet ja jatka jälleen paistamista, kunnes sienistä alkaa irrota nestettä.
  • Sekoita kasvisten joukkoon maustepaprika, herneet ja sulatejuusto.
  • Kuumenna kunnes juusto sulaa. Mausta yrteillä ja pippurilla.
  • Jaa kasvisseos paprikanpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle halutessasi hiukan juustoraastetta.
  • Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 – 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja pinnalla oleva juusto sulanut.

Vinkki:
Voit käyttää täytteeseen sulatejuuston sijaan raejuustoa tai murusteltua fetaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät