Täyteläinen sellerikastike
Portioner
Ohje
- 300 g kuorittua juuriselleriä
- 3 rkl majoneesia
- 1 dl sellerin keitinlientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.25 tl suolaa
- pippuria maun mukaan
- tuoretta persiljaa
- Leikkaa selleri kuutioiksi. Keitä sellerikuutiot täysin kypsiksi kannellisessa kattilassa. Keitinvettä saa olla vain sen verran, että sellerikuutiot peittyvät.
- Valuta sellerikuutiot hyvin ja jäähdytä. Keitä liemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 1 dl ja jäähdytä. Soseuta sellerikuutiot majoneesin ja keitinliemen kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Ohenna kastike tarvittaessa kermalla.
Vinkki:
Sellerikastike sopii erinomaisesti lämminsavustetulle kalalle, mutta käy sellaisenaan myös leivän päälle ja kasvisruokien kastikkeeksi.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet