Sök efter recept

Täyteläinen sellerikastike

Portioner
Ohje
  • 300 g kuorittua juuriselleriä
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 dl sellerin keitinlientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0.25 tl suolaa
  • pippuria maun mukaan
  • tuoretta persiljaa
  • Leikkaa selleri kuutioiksi. Keitä sellerikuutiot täysin kypsiksi kannellisessa kattilassa. Keitinvettä saa olla vain sen verran, että sellerikuutiot peittyvät.
  • Valuta sellerikuutiot hyvin ja jäähdytä. Keitä liemi kokoon kunnes sitä on jäljellä 1 dl ja jäähdytä. Soseuta sellerikuutiot majoneesin ja keitinliemen kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Ohenna kastike tarvittaessa kermalla.

Vinkki:
Sellerikastike sopii erinomaisesti lämminsavustetulle kalalle, mutta käy sellaisenaan myös leivän päälle ja kasvisruokien kastikkeeksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet