Tarun porkkana-perunaleipäset
Portioner
Ohje
- 6 perunaa
- 6 porkkanaa
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl juuresten keitinlientä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl margariinia
- 2 tl suolaa
- 9 dl tummia vehnäjauhoja tai mieluiten sämpyläjauhoja
- Keitä kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat pehmeiksi ja säästä keitinliemi. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää juuressoseeseen maito, keitinliemi, mausteet sekä haaleaan vesitilkkaan liuotettu hiiva. Alusta jauhot taikinaan niin, että valmis taikina on lusikoitavan pehmeää.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja lusikoi pellille leipäsiksi. Ripota päälle jauhoja ja tasoita pinta. Paista ruskehtaviksi 250-asteisessa uunissa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset