Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi
Portioner
Ohje
- 4 kpl perunaa tai porkkanaa
- 2 kpl palsternakkaa
- 2 kpl punajuurta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.25 tl chilijauhetta
- 0.5 tl paprikajauhetta
- 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
- 2 kpl kookasta valkosipulia
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 tl suolaa
- Pese perunat huolellisesti. Kuori porkkanat, palsternakat ja punajuuret. Leikkaa perunat ja juurekset lohkoiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle omiksi ryhmikseen.
- Pirskota päälle öljyä, ripottele suolaa ja melko runsas kerros chili- sekä paprikajauhetta. Sekoita hieman.
- Nosta päälle kokonaiset, kuorimattomat valkosipulit. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
- Kuori kypsät valkosipulit. Kuoret irtoavat helposti kypsistä sipuleista. Myös maku on muuttunut miedommaksi ja aromaattisemmaksi.
- Hienonna pehmeät valkosipulinkynnet öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Lisää suolaa ja kermaviili tai ranskankerma.
- Kukin ruokailija voi kastaa juureksia samettisessa dipissä. Tapasjuurekset sopivat niin lisäkkeeksi kuin naposteluunkin.
Vinkki: Palsternakan ja punajuuren sijaan tai lisäksi voit valita porkkanaa, juuriselleriä, lanttua, naurista…
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Ohjeesta saatua palautetta: ” Ihana resepti! Olen ottanut tämän vakiovalikoimaani. Sopii sekä illanistujaisiin että illallisella lisäkkeeksi lihalle. Juureksia voi vaihdella oman maun ja kaupan valikoiman mukaan. Herkullinen, edullinen ja terveellinen.”
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät