Sök efter recept

Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi

Tapasjuurekset ja samettinen valkosipulidippi
Portioner
Ohje
  • 4 kpl perunaa tai porkkanaa
  • 2 kpl palsternakkaa
  • 2 kpl punajuurta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.25 tl chilijauhetta
  • 0.5 tl paprikajauhetta
Kastike
  • 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
  • 2 kpl kookasta valkosipulia
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • Pese perunat huolellisesti. Kuori porkkanat, palsternakat ja punajuuret. Leikkaa perunat ja juurekset lohkoiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle omiksi ryhmikseen.
  • Pirskota päälle öljyä, ripottele suolaa ja melko runsas kerros chili- sekä paprikajauhetta. Sekoita hieman.
  • Nosta päälle kokonaiset, kuorimattomat valkosipulit. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  • Kuori kypsät valkosipulit. Kuoret irtoavat helposti kypsistä sipuleista. Myös maku on muuttunut miedommaksi ja aromaattisemmaksi.
  • Hienonna pehmeät valkosipulinkynnet öljyn kanssa sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Lisää suolaa ja kermaviili tai ranskankerma.
  • Kukin ruokailija voi kastaa juureksia samettisessa dipissä. Tapasjuurekset sopivat niin lisäkkeeksi kuin naposteluunkin.

Vinkki: Palsternakan ja punajuuren sijaan tai lisäksi voit valita porkkanaa, juuriselleriä, lanttua, naurista…

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Ohjeesta saatua palautetta: ” Ihana resepti! Olen ottanut tämän vakiovalikoimaani. Sopii sekä illanistujaisiin että illallisella lisäkkeeksi lihalle. Juureksia voi vaihdella oman maun ja kaupan valikoiman mukaan. Herkullinen, edullinen ja terveellinen.”

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät