Sök efter recept

Syksyinen juurespannu

Syksyinen juurespannu
Portioner
Ohje
  • 400 g jauhelihaa
  • 50 g pekonia
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni lanttu
  • 2 punajuurta
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl hunajaa
  • tuoretta salviaa
  • ranskankermaa tai kermaviiliä
  • Leikkaa pekoni viipaleiksi.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipuli viipaleiksi pitkittäin.
  • Kuori ja leikkaa juurekset ja perunat tasakokoisiksi kuutioiksi (n. 1 cm x 1 cm).
  • Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Kuumenna ja lisää jauheliha kuumaan pannuun.
  • Ruskista hetki ja lisää joukkoon valkosipuli ja juureskuutiot.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä keskilämmöllä välillä varovasti sekoitellen, kunnes juurekset ovat pinnalta rapeita ja sisältä kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä.
  • Lorauta pannuun lopuksi hieman hunajaa ja sekoita varovasti. Koristele tuoreella salvialla ja tarjoa pannun kanssa halutessasi ranskankermaa tai kermaviiliä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pannulla paistetut ruoat, Sipulit