Syksyinen juurespannu
Portioner
Ohje
- 400 g jauhelihaa
- 50 g pekonia
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni lanttu
- 2 punajuurta
- 2 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- suolaa ja pippuria
- 2 tl hunajaa
- tuoretta salviaa
- ranskankermaa tai kermaviiliä
- Leikkaa pekoni viipaleiksi.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipuli viipaleiksi pitkittäin.
- Kuori ja leikkaa juurekset ja perunat tasakokoisiksi kuutioiksi (n. 1 cm x 1 cm).
- Laita pekoniviipaleet kylmälle pannulle. Kuumenna ja lisää jauheliha kuumaan pannuun.
- Ruskista hetki ja lisää joukkoon valkosipuli ja juureskuutiot.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä keskilämmöllä välillä varovasti sekoitellen, kunnes juurekset ovat pinnalta rapeita ja sisältä kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä.
- Lorauta pannuun lopuksi hieman hunajaa ja sekoita varovasti. Koristele tuoreella salvialla ja tarjoa pannun kanssa halutessasi ranskankermaa tai kermaviiliä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Pannulla paistetut ruoat, Sipulit