Soija-kasviskastike
Portioner
Ohje
- 2 valkosipulinkynttä
- 60 g soijarouhetta
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl vettä
- 1 sipuli
- 1 pala(a) palsternakkaa (à 70g)
- 2 pientä porkkanaa
- 0.5 pientä paprikaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- 1 rkl tuoretta, hienonnettua timajmia
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
- 1.5 tl suolaa
- 2 rkl balsamicoa
- 3 dl vettä
- 1 dl tuoretta basilikaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 1 rkl (kylmäpuristettu oliiviöljy)
- Viipaloi valkosipulinkynnet. Keitä soijarouhetta 15 minuuttia valkosipulin ja laakerinlehtien kanssa tai liota rouhetta kuumassa vedessä 60 minuuttia, valuta rouhe ja puristele ylimääräinen neste pois. Poista laakerinlehdet.
- Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta sipulia, valkosipulia, kurkumaa ja tomaattipyreetä 5 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää porkkana, palsternakka ja yrtit.jos käytät kuivattuja yrttejä. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi, paprika ja soijarouhe. Hauduta miedolla lämmöllä 60 minuuttia.
- Lisää balsamico, tuoreet yrtit, tuore basilika, suola ja pippuri. Soseuta kastike ja tarjoile spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti