Sök efter recept

Soija-kasviskastike

Portioner
Ohje
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 60 g soijarouhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 pala(a) palsternakkaa (à 70g)
  • 2 pientä porkkanaa
  • 0.5 pientä paprikaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timajmia
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl (kylmäpuristettu oliiviöljy)
  • Viipaloi valkosipulinkynnet. Keitä soijarouhetta 15 minuuttia valkosipulin ja laakerinlehtien kanssa tai liota rouhetta kuumassa vedessä 60 minuuttia, valuta rouhe ja puristele ylimääräinen neste pois. Poista laakerinlehdet.
  • Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta sipulia, valkosipulia, kurkumaa ja tomaattipyreetä 5 minuuttia keskilämmöllä.
  • Lisää porkkana, palsternakka ja yrtit.jos käytät kuivattuja yrttejä. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, vesi, paprika ja soijarouhe. Hauduta miedolla lämmöllä 60 minuuttia.
  • Lisää balsamico, tuoreet yrtit, tuore basilika, suola ja pippuri. Soseuta kastike ja tarjoile spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kastikkeet ja marinadit, Palkokasvit, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Yrtit, idut ja versot, pinaatti