Sitruunatorttu
Portioner
Taikina
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 100 g margariinia
- 1 keltuainen
- 2 rkl kylmää vettä
- 4 dl vettä
- 1.5 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 3 keltuaista
- 2 isoa sitruunaa
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
- Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi mahdollisimman nopeasti.
- Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 – 12 minuuttia.
- Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Jäähdytä.
- Kaada kiisseli jäähtyneen torttupohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon.
- Nostele vaahto kiisselin päälle ja paista torttua 150 – 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
- Tarjoa torttu jäähtyneenä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: