Hae reseptiä

Sitruunatorttu

Annosmäärä
Taikina
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl kylmää vettä
Kastike
  • 4 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 keltuaista
  • 2 isoa sitruunaa
Lisäksi
  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi mahdollisimman nopeasti.
  • Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kypsennä uunissa 200 asteessa 10 – 12 minuuttia.
  • Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Jäähdytä.
  • Kaada kiisseli jäähtyneen torttupohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon.
  • Nostele vaahto kiisselin päälle ja paista torttua 150 – 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
  • Tarjoa torttu jäähtyneenä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset