Sitruunainen tuoresienisalaatti
Portioner
Ohje
- 100 g herkkusieniä
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 0.5 kpl sitruuna
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.25 tl suolaa
- 0.25 tl jauhettua mustapippuria
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai persiljaa
- 0.5 kpl kurkkua
- ruukkusalaatinlehtiä valinnan mukaan
- Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Siirrä ainekset kulhoon.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja purista sitruunasta mehu.
- Sekoita valkosipulimurska, sitruunamehu, öljy, suola, pippuri ja yrtti keskenään. Kaada kastike sieni-sipuliseokseen. Sekoita ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
- Kuutioi kurkku ja revi salaatinlehdet suupaloiksi. Yhdistä kaikki aineet ja nosta tarjolle.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät