Sök efter recept

Sitruunainen tuoresienisalaatti

Sitruunainen tuoresienisalaatti
Portioner
Ohje
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 0.5 kpl sitruuna
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai persiljaa
  • 0.5 kpl kurkkua
  • ruukkusalaatinlehtiä valinnan mukaan
  • Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Siirrä ainekset kulhoon.
  • Hienonna valkosipulinkynsi ja purista sitruunasta mehu.
  • Sekoita valkosipulimurska, sitruunamehu, öljy, suola, pippuri ja yrtti keskenään. Kaada kastike sieni-sipuliseokseen. Sekoita ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  • Kuutioi kurkku ja revi salaatinlehdet suupaloiksi. Yhdistä kaikki aineet ja nosta tarjolle.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sienet, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät