Sipulirieskat
Portioner
Ohje
- 3 dl hienonnettua sipulia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl siirappia
- 0.5 dl pellavansiemeniä
- 3 dl perunasosetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- Hauduta hienonnettu sipuli öljyssä ja anna jäähtyä.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet, sipuli, perunasose, kaurahiutaleet ja jauhot. Anna kohota.
- Kauli kohonnut taikina puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä (halkaisijaltaan 10 cm:n) rieskoja leivinpaperin päälle pellille.
- Anna rieskojen kohota leivinliinalla peitettyinä ja pistele rieskat.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sipulit, Suolaiset leivonnaiset