Sipulipihvit merimiehen tapaan
Portioner
Ohje
- 700 g naudan sisäpaistia
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- mustapippurirouhetta
- 2 isoa keltasipulia
- 1 keskikokoinen purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pullo ykkös- tai keskiolutta (à 0,33l)
- 2 dl lihalientä
- 3 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 laakerinlehti
- Ruskista ohueksi viipaloitu liha vähin erin pannulla tilkassa rypsiöljyä. Siirrä lihat uunivuokaan, lisää kuoritut ja lohkotut sipulit ja viipaloidut valkosipulinkynnet sekä huuhdottu, paloiteltu purjo.
- Yhdistä loput aineksista lihan paistoon käytetylle pannulle, kuumenna ja kaada seos uunivuokaan. Painele sipulit nesteen peittoon ja paista uunissa 200 asteessa noin 70 minuuttia.
- Anna vetäytyä hetken uunista nostamisen jälkeen ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki:
Voit lisätä uunivuokaan perunaviipaleita kerroksittain muiden ainesten kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: