Sök efter recept

Sipulipihvit merimiehen tapaan

Sipulipihvit merimiehen tapaan
Portioner
Ohje
  • 700 g naudan sisäpaistia
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • mustapippurirouhetta
  • 2 isoa keltasipulia
  • 1 keskikokoinen purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pullo ykkös- tai keskiolutta (à 0,33l)
  • 2 dl lihalientä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 laakerinlehti
  • Ruskista ohueksi viipaloitu liha vähin erin pannulla tilkassa rypsiöljyä. Siirrä lihat uunivuokaan, lisää kuoritut ja lohkotut sipulit ja viipaloidut valkosipulinkynnet sekä huuhdottu, paloiteltu purjo.
  • Yhdistä loput aineksista lihan paistoon käytetylle pannulle, kuumenna ja kaada seos uunivuokaan. Painele sipulit nesteen peittoon ja paista uunissa 200 asteessa noin 70 minuuttia.
  • Anna vetäytyä hetken uunista nostamisen jälkeen ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Vinkki:
Voit lisätä uunivuokaan perunaviipaleita kerroksittain muiden ainesten kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat