Sök efter recept

Sipulinen kesäkurpitsasalaatti

Portioner
Ohje
  • 1 kesäkurpitsa viipaleina
  • (yrtti)suolaa
  • 2 rkl punasipulia silputtuna
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
Kastike
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 0.5 tl sokeria
  • Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” vähintään 30 minuuttia, mielellään 2 tuntia.
  • Sekoita kastike. Kaada itkeneistä kesäkurpitsaviipaleista irronnut vesi pois ja sekoita joukkoon punasipuli ja ruohosipuli sekä kastike.
  • Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.

Vinkki: Kastikkeen viinietikan voi halutessaan vaihtaa esim. balsamietikkaan. Ruohosipulin voi vaihtaa muihinkin yrtteihin, kuten basilikaan tai oreganoon.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät