Sipulinen kesäkurpitsasalaatti
Portioner
Ohje
- 1 kesäkurpitsa viipaleina
- (yrtti)suolaa
- 2 rkl punasipulia silputtuna
- 3 rkl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl vettä
- valkopippuria
- suolaa
- 0.5 tl sokeria
- Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” vähintään 30 minuuttia, mielellään 2 tuntia.
- Sekoita kastike. Kaada itkeneistä kesäkurpitsaviipaleista irronnut vesi pois ja sekoita joukkoon punasipuli ja ruohosipuli sekä kastike.
- Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia.
Vinkki: Kastikkeen viinietikan voi halutessaan vaihtaa esim. balsamietikkaan. Ruohosipulin voi vaihtaa muihinkin yrtteihin, kuten basilikaan tai oreganoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät